Sunday, February 6

Rahsia Jari Anda
PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA!!!!!!!Asas 5 jari

Jari telunjuk : Usus


Jari tengah : Jantung


Jari Manis : Imuniti

Jari kelingking : Rahim/ Tulang belakang1:~    Cuba anda lihat pada ruas jari-jari  anda..Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik. Perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

2:~    Sekiranya anda adalah seorang wanita, cara untuk tengok system dalaman perempuan kita pulak, adalah dengan melihat pada jari kelingking kita. Kalau jari kita meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur, keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.

3:~    Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin.cube cek tapak tangan masing-masing, kalau yang suka marah-marah tu mungkin angin dalam badan banyak. Sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

4:~    Selain itu, pernah tak sahabat-sahabat mengalami masalah tapak tangan berpeluh atau lembab ke?..Jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel-sel  kanser.

5:~    Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami
masalah resdung, alergi, dan penyakit paru-paru. Sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.

6:~    Selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan, sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya.

7:~    Yang ini saya kira paling menarik untuk kita tengok sekiranya kita sebagai seorang wanita. Cuba sahabat-sahabat tengok pada kuku setiap jari anda..Jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna anda mengalami hormon yang tidak seimbang.

8:~    Tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang sihat..Insya Allah...
1 comment:

1stly , d0akAn sAyEr pAnJaNg um0r
2ndly , d0akan sAyEr dIpeRcEpaTkAn j0d0h
Okay , mAsa uNtuK c0mmEnt-jGn-tAk-c0mmEnt